Workshops

 

Tai Chi on the Move

Het Gorcums Museum houdt op culturele zondag 13 september een unieke Tai Chi workshop. Linda Renes, Tai Chi docente van Tai Chi school de Blauwe Schildpad neemt je mee in bewegingen van de tai chi, welke in relatie staan tot de kunst van de huidige tentoonstelling ‘On the Move’, nu te zien in het Gorcums Museum.

Tai Chi wordt ook wel omschreven als innerlijke bewegingskunst en sluit daarbij prachtig aan op de expositie ‘On the Move’, waarin hedendaagse kunst in beweging getoond wordt. Tai Chi Quan is een eeuwenoude bewegingsleer uit China, die je kan beoefenen, ter bevordering van je gezondheid, als meditatie en als gevechtskunst. De langzame harmonieuze bewegingen vergroten het evenwicht, coördinatie, balans, flexibiliteit en het concentratievermogen. Op de culturele zondag van 13 september worden bezoekers van de tentoonstelling uitgenodigd om zelf te bewegen.

AFWISSELING De rijkserkende Tai chi docente Linda Renes neemt bezoekers mee in bewegingen van de tai chi in relatie tot de kunst in de tentoonstelling. De workshop van een uur is een afwisseling van zelf bewegen en het verkrijgen van inzicht in de principes achter de tai chi aan de hand van verschillende kunstwerken/installaties in de tentoonstelling.

De activiteit vindt in het Gorcums Museum en op twee momenten op de dag. Van 13:00 uur tot 14:00 uur en van 15:30 uur tot 16:30 uur. Per workshop kunnen er maximaal 10 personen per keer deelnemen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via gorcumsmuseum@gorinchem.nl. onder vermelding van aanmelden Tai Chi Workshop en het voorkeurstijdstip voor deelname.

 

Wereld Tai Chi Dag 2021

Zaterdag 24 april van 10.00 tot 11.00 uur geeft Linda Renes van Tai Chi de Blauwe Schildpad een gratis Tai Chi workshop in het Gijsbert van Andelpark te Gorinchem.  Zowel mensen met als zonder ervaring zijn van harte welkom!

Op de laatste zaterdag van april wordt elk jaar Wereld Tai Chi Dag georganiseerd. Over de hele wereld komen mensen in parken bij elkaar om Tai Chi te beoefenen. Overal wordt om 10.00 uur gestart. Doordat elk gebied op de wereld zijn eigen tijdzone kent, wordt de golf van Tai Chi van land tot land over de hele wereld doorgegeven.

 

 

Wereld Tai Chi Dag 2015 in Gorinchem 2.jpg

Agenda

 

Let op, start Tai Chi lessen verschoven naar onderstaande data!

  

Tai Chi in Dalem
Gratis proefles bij start beginnersgroep op 30 september!

Elke woensdagavond m.u.v. schoolvakanties

Beginners 19.00 uur tot 20.00 uur

Gevorderden 20.00 uur tot 21.30 uur

Meer info...

 

 

Tai Chi in Gorinchem

Gratis proefles bij start beginnersgroep op 1 oktober!

Elke donderdagochtend m.u.v. schoolvakanties

Beginners 9:00 tot 10:00 uur.

Gevorderden 10.00 uur tot 11.30 uur

Meer info...

 

 

Instromen is het hele jaar mogelijk. Kom gerust een keer langs voor een gratis proefles!Tai Chi - De Blauwe Schildpad   |   Linda Renes   |   Mob. 06 372 715 78   |   info@taichi-blauweschildpad.nl   |   Kvk 60496711   |   BTW NL 105262158B01   |   IBAN NL26 INGB 0002 651435